image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Біометричні паспорти дозволять українцям пришвидшити оформлення віз

10:12 29.07.2013

Європейський парламент схвалює наміри Уряду якнайшвидше ввести в Україні біометричні паспорти: новий тип документа дозволить пришвидшити процедуру оформлення віз, оскільки полегшить обробку інформації громадян. Про це в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ розповів депутат Європарламенту, член Комітету із міжнародних відносин Андрій Ковачев.

Європарламентар зазначив, що перш за все біометричні паспорти потрібні для того, щоб виконати технічні вимоги і розпочати візові переговори із ЄС. «Крім того, власник паспорта матиме змогу отримати швидше візу, тому що його дані можуть бути легше зібрані. Як ви знаєте, у країнах Європейського Союзу також починають використовувати біометричні паспорти. Причина не лише в переговорах із ЄС стосовно візового питання, але також у безпеці українських громадян», — сказав Ковачев.

23 липня ц.р. Перший-віце-прем’єр Сергій Арбузов дав доручення Поліграфкомбінату «Україна» пришвидшити виробництво біометричних паспортів. Біометричний паспорт має вбудований мікропроцесорний чип, на якому дублюється інформація про власника, що унеможливлює підробку документа.

Випуск біометричних паспортів може розпочатися вже до 1 листопада.