image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Школа — наш рідний дім

Школа — чарівний світ дитинства, у який поринає кожна дитина, щоб здобути знання. Справжнім оберегом дитинства для своїх вихованців стала Новомиколаївська загальноосвітня школа-інтернат.  Розташована вона в мальовничому місці в центрі с. Новомиколаївка  Мелітопольського району Запорізької області. 

Цього року  школа-інтернат  відсвяткувала свій 53-й День народження!  школа3

Історія нашої школи сягає в далекі роки минулого століття. Фасад її двору прикрашає двоповерховий будинок навчального корпусу, який почав діяти ще з 1933 року. З 1 квітня 1960 року школа гостинно відчинила свої двері першим вихованцям, а 22 квітня відбулося урочисте відкриття школи-інтернату. Першим директором став Скидан С.І. (1920-1988 рр.). Другий директор — Холодний М.М. (1942-1994 рр.). Третій директор — Середа В.А. — заслужений працівник освіти України, з 1985р. по 2011р. — директор школи-інтернату, був нагороджений знаком «Відмінник освіти», «Ветеран праці», грамотами та дипломами.школа

Ну, а зараз на чолі Новомиколаївської школи-інтернату Мартиненко Олена Володимирівна. Вона має педагогічну і юридичну освіту, закінчила Мелітопольський державний педагогічний інститут і Донецький юридичний інститут. З 24 листопада 2011 р. стала директором нашої школи. Молода, енергійна, сповнена ідей і грандіозних планів на майбутнє, Олена Володимирівна робить все для того, щоб вихованці школи-інтернатy відчували себе в нашому закладі затишно і комфортно. За такий короткий час вона вже багато зробила для вихованців школи.

Адміністрація школи робить все можливе і навіть неможливе для зміцнення матеріально-технічної бази, створення сучасних умов навчання, сприяючи впровадженню нових досягнень науки і техніки. В школі-інтернаті відкриваються спеціалізовані класи   для дітей з вадами зору і вадами мовлення. Матеріально-технічна база школи дозволяє відкрити такі класи. В звичайних школах навчається багато дітей з вадами зору та вадами мовлення, але в них не створено умов для проживання, навчання і лікування дітей одночасно. А наш колектив має досвід роботи з такими дітьми, а також досвід роботи з дітьми  різних рівнів розумового розвитку. Педагоги постійно підвищують свій професійний рівень, переймають передовий досвід, намагаються дати дітям повноцінні знання, відкрити перед ними світ прекрасного. Вони докладають всіх зусиль, щоб створити у школі сприятливе середовище для розвитку креативних здібностей дитини як у навчальному, так і у виховному процесі.школа2

Школа-інтернат має триповерховий спальний корпус, їдальню, майстерні, господарчі споруди. В її приміщеннях проведено  капітальний ремонт, газове опалення. Школа має предметні кабінети: біології, географії, української мови і літератури, математики;  також є дитячі ігрові кімнати, актовий зал, дитячий центр, кабінет психолога, комп’ютерний клас, бібліотека, зона відпочинку і психологічного розвантаження. Школа має свій музей народознавства. Для занять спортом є стадіон і тренажерний зал, який постійно поповнюється новими тренажерами, їх вже є п’ять. Медичні процедурні кабінети мають обладнання  для лікування різних захворювань, обладнано кімнату здоров’я і ЛФК. Також у 2013 р. планується обладнати дитячий і баскетбольний майданчики. На території інтернату насаджено багато дерев, в тому числі фруктових, ростуть квіти. Є зона відпочинку.

У нашій школі навчаються діти з різних районів Запорізької області. Специфіка роботи в школі-інтернаті відрізняється від роботи звичайних шкіл тим, що діти тут живуть, навчаються, проводять свій вільний час в закладі. Тому для них  створюються домашні умови проживання, де є можливість зайнятися  улюбленою справою, самоосвітою, відпочити. Працівники школи, талановиті і творчі люди з великим серцем, намагаються створити для них саме такі умови. Зараз у нас працюють 18 гуртків різних напрямків: вокальна група «Чарівниці», хор, «Театр дитячої моди», драмгурток «Надія», «Вишиванка», «Уміла голка», «Чарівний клубок», «Золоті руки», «Мукасолька», гурток декоративно-вжиткового мистецтва, гурток хореографії, спортивні гуртки (настільний теніс, волейбол, футбол), гурток інформатики та інші.

Новомиколаївська загальноосвітня школа-інтернат вже стала рідним домом як для учнів, так  і для тих, хто тут працює. Дружній колектив школи завжди знаходиться у творчому пошуку, впровадженні нових ідей, адже його покликання — серце віддавати дітям.