image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

«Білий дім» у Садовому нарешті відремонтували

11:03 02.10.2013

Мешканці квартир будинку № 60 по вул. Південній села Садового вже багато років потерпали від того, що їхнє житло потребувало капітального ремонту. Дірявий дах та похилені стіни завдавали чимало клопоту. билый

Мешканка будинку Аліна Тітова розповіла, що капітального ремонту вже не чекала: «Я тут вже живу 45 років і не пам’ятаю, щоб тут хоч раз щось робилось. На папері «робилось» багато, а зрештою залишились ні з чим. І ніхто нас не хотів чути, дім довели до аварійного стану… Тече всім на голови — і старим, і малим», — бідкається жінка. билый2

Приєднується до її слів і інша мешканка будинку № 60 по вул. Південній Віра Радостєва: «Дах мій тече, грошей на його перекриття немає».

Офіційно будинок перебуває на балансі Новенської сільської ради, та всі попередні звернення до місцевої влади залишались непочутими.

Мешканці будинку з ностальгією згадують радянські часи, коли будинок № 60 на вулиці Південній був одним з кращих в селі, тоді він і став називатися «білим домом», бо завжди був вибілений зовні: «Я як сюди приїхала, все білилось, поряд була гарна алея, тепер все занедбали…», — журиться Віра Радостєва, що живе за цією адресою з 1979 року.

Та все ж селяни дочекалися ремонту. Єдиним, хто їх почув, став теперішній сільський голова Валентин Бутенко. Він не залишився осторонь проблеми і віднайшов кошти у сільському бюджеті. Весь ремонт склав близько 50 тисяч гривень, в цю суму обійдеться ремонт димарів, перекриття даху, оновлення стіни, яка через постійне затікання почала валитися.

За якістю виконання ремонтних робіт Валентин Бутенко слідкує особисто і сподівається, що після їх виконання життя мешканців будинку стане комфортнішим.