image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Молодь необхідно залучати до громадського життя

13 листопада відбувся круглий стіл, присвячений реалізації  у Мелітопольському районі завдання Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики.молодь2 

Участь в ньому взяли представники районної влади, громадських організацій та спеціалісти районних служб та установ. Першим перед присутніми виступив голова громадської ради при Мелітопольській райдержадміністрації Віталій Нєдєлько. Він розповів, що основним завданням громадської ради є створення умов для реалізації конституційних прав на участь в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади. Під час засідань громадської ради обговорюються питання медичного забезпечення населення, розвиток внутрішнього ринку сільгосппродукції, оздоровлення дітей. До громадської ради може   увійти кожна громадська організація, подавши відповідні  документи.молодь

Перший заступник голови Мелітопольської райдержадміністрації Олександр Баша наголосив, що в районі приділяється велика увага діяльності всіх громадських організацій, а мешканці району активно залучаються до прийняття важливих рішень в житті громади. В свою чергу голова Мелітопольської районної ради Юрій Єсипенко звернув увагу присутніх, що до роботи громадської ради необхідно залучати якомога більше молодіжних громадських організацій і формувати в молоді громадянську відповідальність. Також районний очільник зазначив, що в районі приділяється велика увага реалізації всіх ініціатив Президента України, і ця робота неодмінно продовжиться.

Соціальні ініціативи в дії

Наступного дня в Костянтинівці відбулася зустріч мешканців села із районним керівництвом. Основною темою зустрічі стало обговорення реалізації на території населеного пункту завдання Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики. Костянтинівський сільський голова Леонід Біленький розповів, що депутати сільради та керівники сільських організацій активно співпрацюють із громадськими організаціями. Найбільшою з них в селі є Костянтинівська первинна ветеранська організація, яку очолює член виконкому сільради Тетяна Кудря.

Голова ветеранської первинки Тетяна Кудря розповіла, що сільська рада ніколи не залишає ветеранську організацію без уваги, а Леонід Біленький особисто опікується долею кожного з ветеранів. Він надає допомогу у рішенні господарських питань, нещодавно на особистому транспорті привіз дрова одному з членів ветеранської організації. Тісно ветерани співпрацюють зі школами. Діти завжди радо зустрічають їх у свої класах та слухають розповіді про Велику Вітчизняну війну. В свою чергу старшокласники допомагають ветеранам поратися по господарству.

Перший заступник голови Мелітопольської райдержадміністрації Олександр Баша підкреслив, що Костянтинівка є одним із яскравих прикладів небайдужості громади до долі як свого населеного пункту, так і всієї держави.

Голова Мелітопольської районної ради Юрій Єсипенко запропонував костянтинівцям активізувати роботу з молодим поколінням та створити молодіжну організацію села, яка б брала активну участь у рішенні загальних проблем.