image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Захистити інтереси вкладників банків

11:54 12.12.2013

Саме про це йшлося на засіданні круглого столу, яке відбулося нещодавно в Запоріжжі, у прес-центрі «Журналіст». Тема засідання «Система гарантування вкладів: переваги і можливості для вкладників банків».захистити [1600x1200]

Організаторами заходу виступили Фонд гарантування вкладів фізичних осіб спільно з Українським освітнім центром реформ та Запорізьким прес-клубом за підтримки Проекту USAID FINREP-II.

Фонд гарантування вкладів діє в Україні вже 15 років. Про досвід його роботи, який дозволяє ефективно захищати інтереси вкладників банків та забезпечувати стабільність вітчизняної банківської системи, учасникам круглого столу докладно розповів Андрій Оленчик — заступник директора-розпорядника Фонду.

Система гарантування депозитів поступово вдосконалювалася, і наступним її етапом у розвитку стало прийняття у вересні 2001 року Закону України «Про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб», а в 2012 році — Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб». Цей документ значено розширив повноваження Фонду — відтепер він має можливість не тільки виплачувати кошти на етапі ліквідації банку, а й виводити неплатоспроможні банки з ринку. Також він розповів про створення в Україні системи виховання фінансової грамотності населення, починаючи зі школи, вищих навчальних за-кладів і т.і.

Про Фонд і систему гарантування вкладів розповіли, а також відповідали на запитання журналістів Ірина Мовчан — Президент Українського освітнього центру реформ, Людмила Страусова — начальник відділу управління Національного банку України в Запорізькій області.

Відповіді на всі запитання щодо роботи системи гарантування вкладів населення може отримати, зателефонувавши на «гарячу лінію» Фонду за номером 0-800-308-108