image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Мелітопольщина готується до відзначення 200-річчя Кобзаря

В рамках соціальних ініціатив Президента України, 15 січня відбулося засідання круглого столу на тему «Тарас Шевченко — символ української нації», присвяченого 200-річчю народження поета.200 риччя [1600x1200]

В ньому взяли участь керівники та працівники структурних підрозділів райдержадміністрації, працівники відділу освіти та вчителі навчальних закладів району.

З вступним словом до присутніх звернувся голова Мелітопольської РДА Євген Любцов, який зазначив, що, згідно з указом Президента України, 2014 рік названий роком Тараса Шевченка, а також розповів про плани організації заходів на честь 200-річчя поета та художника.

За словами головного спеціаліста відділу освіти Наталі Горєвої, район готується широко відзначити свято. Планується проведення різних акцій, конференцій, семінарів, виставок у бібліотеках та районних освітніх установах. Вчителі української мови та літератури отримали методичні вказівки щодо популяризації творчості Тараса Шевченка серед учнів.

Свою доповідь про готовність до свята представила директор центральної районної бібліотеки Ольга Даниліна. Вона зазначила, що районні бібліотеки добре укомплектовані літературою і підготували ряд заходів на честь Дня народження Кобзаря.

Окрім цього, свої доповіді представили керівник районного методичного об’єднання вчителів української мови Зеновія Ситник, директор районного методичного центру Світлана Дубовик та господиня районної літературної вітальні Ольга Фесенко.

За підсумками круглого столу учасники висловили впевненість, що Мелітопольський район повністю готовий до низки святкових заходів, присвячених 200-річчю з Дня народження Тараса Шевченка.