image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Очистка доріг триває

11:55 06.02.2014

Через затяжні снігопади на території району тривають складні погодні умови. Сніг, який впродовж тривалого часу замітав дороги, додав роботи дорожникам, рятувальникам та іншим районним службам. очистка2 [1600x1200]

Голова Мелітопольської райдержадміністрації Євген Любцов розповів, що для боротьби із заметами в районі створено спеціальний штаб, який працює цілодобово. Попри попередження про погіршення погоди, мешканці району все ж виїжджають за межі населених пунктів. Нерідко такі сміливі вилазки завершуються тривалим очікуванням рятувальників у сніговому полоні.

Євген Любцов зазначив, що впродовж лише однієї ночі із заметів звільнили більше 80 автомобілів. Дорожні служби та рятувальники негайного реагували на сигнали про машини, які не могли продовжити свій рух.

Традиційно найскладнішими ділянками шляхів залишаються дороги від траси Харків-Сімферополь до Каховського шосе повз села Фруктовської сільради та у напрямку Веселого поблизу Новомиколаївки. Це, за словами районного   очільника, пов’язано з географічним розташуванням доріг. Через складні погодні умови проїзд на Новомиколаївку було перекрито. Євген Любцов зазначив, що всі служби  доклали максимум зусиль для протистояння негоді, але сильний вітер відразу замітав уже розчищені дороги. У зв’язку з зимовою негодою у школярів району були вимушені канікули, які закінчилися 4 лютого.очистка [1600x1200]

Голова Мелітопольської райдержадміністрації Євген Любцов закликає мешканців бути пильними на дорогах та дотримуватись простих правил: по-перше, завжди мати при собі мобільний телефон, також мати запас пального, не буде зайвою й лопата.

Під час негоди періодично у домівках мешканців району зникало світло, яке працівники району електричних мереж, по можливості відновлювали, але значні пошкодження відразу відновлювати не вдавалося.  Наразі розчищення районних доріг триває.

Районне керівництво продовжує відстежувати ситуацію в населених пунктах, щоб при необхідності надати вчасну допомогу.