image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

В районі зафіксовано спалах кору

11:57 06.02.2014

Медичні працівники Мелітопольского району зафіксували спалах такої небезпечної інфекційної хвороби, як кір. Хворими виявилися чотири педагоги з Новопилипівки, Тихонівки, Лазурного та Полянівки.в райони спалах кори [1600x1200]

Як розповів начальник Таврійського міжрайонного управління державної санітарно-епідеміологічної служби, головний державний санітарний лікар у Мелітопольському та Веселівському районах Андрій Мануйленко, епідрозслідування довело, що зараження відбулося під час педагогічного семінару 16 січня, який проводився на базі Вознесенської гімназії «Орієнтир». Наразі усі особи, які контактували із хворими, перебувають під контролем медиків. Окрім чотирьох, що вже перебувають у центральній районній лікарні, більше по медичну допомогу із симптомами кору не звертався ніхто. Підстав говорити про епідемію поки немає.

Медики застерігають: перші прояви кору дуже схожі на гостре респіраторне захворювання — підвищується температура тіла, турбує сухий кашель, сльозяться очі. Проте досвідчений лікар відрізнить інфек-ційну хворобу. Тому медики ЦРЛ та санітарні лікарі закликають не займатися самолікуванням і при перших проявах недуги звертатися до медзакладів.

При кору спостерігається характерне висипання, яке розпочинається з голови (за вухами, на обличчі), поступово переходить на шию, тулуб та кінцівки. В цей період хворий стає майже не заразним. А через п’ять днів після висипання ризик заразитися від такого хворого майже повністю зникає.

Діти зазвичай переносять хворобу легше, ніж дорослі. У рік та в шість років їм роблять щеплення від кору, тому імунна система протидіє вірусу краще. Імунітет дорослих слабший, тому ризик захворіти на кір вищий, а хвороба часто протікає з ускладненнями.

Закон України про інфекційні захворювання передбачає, що до навчальних та виховних закладів приймають лише тих дітей, які прищеплені за державним календарем щеплень та мають довідки про це. Тобто це діти, яким вірус не завдасть шкоди. Тому кілька випадків захворювання на кір, що зафіксовані в районі, не мають призвести до розповсюдження недуги.