image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Здоров’я — найбільша цінність!

Саме цю думку пропагували гості Терпіннівського колегіуму «Джерело» —  завідувач кафедри анатомії і фізіології людини та тварин, доктор педагогічних наук, професор, Заслужений працівник народної освіти України Іван Павлович Аносов та старший викладач кафедри анатомії і фізіології людини і тварин Мелітопольського державного педагогічного університету імені Б. Хмельницького Маньковська Лідія Миколаївна. Зустріч, що відбулася 11 лютого, була організована для учнів старших класів.здоровья [1600x1200]

Мова йшла про здоровий спосіб життя та репродуктивне здоров’я. Поважні гості в цікавій та доступній формі розказали підліткам про основні ризики, що можуть загрожувати їхньому здоров’ю, та шляхи їх уникнення. Прикметним є те, що учні мали можливість отримати таку інформацію, яку не завжди можуть донести до них педагоги чи батьки. Авторитет та освіченість лекторів у темі статевого виховання та фізичного здоров’я людини сприяли підвищенню пізнавальної активності учнів.

Л.М. Маньковська наголошувала на потребі створення родини як необхідної умови існування людини. Проте було зроблено наголос на тому, що для створення сім’я, як і до інших важливих кроків у житті, людина має бути готовою, тобто сформованою не лише фізично, а й внутрішньо.

Крім того, гостями було проведено і профорієнтаційну роботу, що є дуже актуальним наразі, оскільки старшокласники саме перебувають на шляху визначення своєї майбутньої професії. Зустріч проходила у невимушеній атмосфері, тому діти мали можливість поставити всі питання з приводу вступу чи навчання в педагогічному університеті.

До слова, майбутніх випускників було запрошено на День відкритих дверей, що відбудеться 22 лютого у головному корпусі Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б. Хмельницького.

Некрасова А. Г., вчитель