image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Лікарі запрошують пройти флюорографію

14:27 19.03.2014

В Україні, на жаль, залишається високим рівень захворюваності на туберкульоз легенів. Щоб виявити небезпечне захворювання на ранніх стадіях, лікарі радять раз на рік  проходити флюорографічне обстеження.ликари [1600x1200]

Як розповіла рентген-лаборант Мелітопольської районної центральної лікарні Анжела Лук’янченко, в районній лікарні  працює сучасний флюорограф, який дозволяє виявити й інші захворювання органів дихання, онкологічні захворювання та навіть захворювання серця.

Якщо флюорографія виявить якісь зміни в структурі легенів, лікарі порадять низку додаткових обстежень: рентген чи томографію.

В Мелітопольському районі обстеження можна безкоштовно пройти в Мелітопольській центральній районній лікарні або у мобільному флюорографі, які за графіком об’їжджатимуть населені пункти району.

Флюорографію спеціалісти радять проходити з 14 років. Районні лікарі закликають мешканців району не нехтувати своїм здоров’ям та запрошують громадян на безкоштовне обстеження з 8 до 14 години у робочі дні.