image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Уточнення списків кадрового резерву

11:21 20.03.2014

default_(5)Мелітопольська районна державна адміністрація оголошує про уточнення списків кадрового резерву на 2014 рік на посади державної служби ІVVІІ категорій.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2001 № 199 «Про затвердження Положення про формування кадрового резерву для державної служби», зі змінами, кадровий резерв для державної служби створюється для заміщення вакантних посад державних службовців, а також для просування їх по службі.

До кадрового резерву зараховуються професійно підготовлені працівники з повною вищою освітою, які мають досвід роботи за спеціальністю, успішно справляються з виконанням службових обов’язків, виявляють ініціативу, володіють навичками роботи на комп’ютері, мають організаторські здібності, необхідні для виконання посадових обов’язків.

Кадровий резерв формується з керівників і спеціалістів підприємств, установ, організацій; працівників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування; випускників вищих навчальних закладів, у тому числі тих, що зараховані на навчання за освітньо – професійними програмами підготовки магістрів державного управління, тощо.

Мелітопольська районна державна адміністрація з метою зарахування до кадрового резерву на посади державної служби ІV – VІІ категорій запрошує бажаючих з числа осіб, працюючих на  підприємстах, в установах, політичних партіях та громадських організаціях Мелітопольського району подати заяви до відділу кадрової роботи апарату райдержадміністрації до 28 березня 2014 року.

З працівниками, зарахованими до кадрового резерву, проводиться робота згідно із затвердженими керівниками державних органів чи їх структурних підрозділів особистими річними планами, де передбачається: вивчення і аналіз виконання законів України, актів Президента України і Кабінету Міністрів України; систематичне навчання шляхом самоосвіти; періодичне навчання та підвищення кваліфікації у відповідних навчальних закладах; участь у роботі семінарів, нарад, тощо; стажування терміном до двох місяців у державному органі  Контроль за виконанням особистих річних планів осіб, зарахованих до кадрового резерву покладається на керівників структурних підрозділів. Якщо посада на яку зараховано до кадрового резерву працівника стає вакантною, він має переважне право при її заміщенні при проведенні конкурсу.

З метою отримання необхідної інформації з цього питання необхідно звернутися до відділу кадрової роботи апарату райдержадміністрації у робочі дні неділі за адресою: м. Мелітополь, вул Крупської,5  каб. № 14 (ІІ поверх).